Ini Buku Conteng Hikari ^(^_^)^

the chosen light

HIKARI: My Dear Sunshine November 28, 2010

Filed under: Uncategorized — hikari2211 @ 6:34 pm

dedicated to my dear sister….,

 

Dear Ila,..

whenever we were together,..

people would mistake u as the older sister..

but i dont mind,

coz that means i look younger.. =p

(yelaa actually because i’m shorter..i know i know..no need to mention laa shh)

Ila dear,

whenever we were together,

you were more like a big sister than i ever am,

even iqah favours u more,..

sob3…

but i dont mind,

coz whenever you are with me,

every little thing seems exciting and colourful..

now u see how much u mean to me?

huhu miss u sis

take care there..

dgr kata kakak2 kt sana,..

coz i believe that they love u the same way i do…

s dnyom razhdeniya maya daragaya sistra!

uhibbuki fillah ya ukhti

(>x<)

 

with love,

Hikari

pre-call

paediatric dept.  HSNZ

Advertisements
 

HIKARI: mampukah aku…? November 7, 2010

Filed under: Uncategorized — hikari2211 @ 7:14 pm

Bismillah.

salam.

huhu

ini buku conteng.

tp nampaknya tiada lagi conteng2 buat masa terdekat.

mungkin bebelan2 saja.

sekadar utk memberitahu sape2 yg concern (perasan jek ade org concern)

bahawa saya masih ada di sini.

masih.

di sini.

 

saya selalu diberitahu,

jadi doktor tu susah.

tapi saya slalu x percaya.

sebab saya yakin Allah made us with unlimited potential.

 

rupa2nya,

memang susah.

lagi susah dari belajar kete manual.

eh, agak tidak sesuai perbandingan di situ.

ape2lah.

pendek kata,

saya x pernah rasa se’jammed’ ini.

it’s like i’ve been pushed to the limit.

 

mujurlah,

Allah sentiasa jaga saya.

ada muthiah.

ada makcik2.

ada kakcik2.

ada adikcik2.

ari tu kol 6 lps keja gi usrah kt umah makcik,

pegi usrah dengan macho sekali.

tup2 sampai2 tu bila salam je,

ternangis ngn adek beradek.

nangis sbb penat yg xtau dah nak buat ape selain nangis.

bila makcik peluk lagila laju air mata ni.

lepas tu ukht siti cedokkan mee tomyam.

 

“akak, makan byk2 ye..nah2, ni..sotong..haa nih ayam,..amik2..nah sayur2….eh ade ayam lagi, amik2..” (eii saya geram nak lukis scene ni pastu post kt sini)

saya makan sambil menahan air mata tumpah dalam tomyam.

cembeng sangat.

malu betul.

lps mkn,

smayang..

pastu kol 7.30 gerak balik spital…

tapi dengan hati yg tenang.

dan otak yg segar.

walaupun usrah ari tu saya hanya dtg salam2–>nangis2–>makan2..

Allah jualah sumber ketenangan.

 

indeed,

Allah has made us with unlimited potential,

but the key to access the potential is with Him.

 

Dr.Farizah

Paediatric Dept.

HSNZ

 

pohon doa kalian…

agar saya dan muthiah sentiasa dalam jagaan Allah….