Ini Buku Conteng Hikari ^(^_^)^

the chosen light

HIKARI: mampukah aku…? November 7, 2010

Filed under: Uncategorized — hikari2211 @ 7:14 pm

Bismillah.

salam.

huhu

ini buku conteng.

tp nampaknya tiada lagi conteng2 buat masa terdekat.

mungkin bebelan2 saja.

sekadar utk memberitahu sape2 yg concern (perasan jek ade org concern)

bahawa saya masih ada di sini.

masih.

di sini.

 

saya selalu diberitahu,

jadi doktor tu susah.

tapi saya slalu x percaya.

sebab saya yakin Allah made us with unlimited potential.

 

rupa2nya,

memang susah.

lagi susah dari belajar kete manual.

eh, agak tidak sesuai perbandingan di situ.

ape2lah.

pendek kata,

saya x pernah rasa se’jammed’ ini.

it’s like i’ve been pushed to the limit.

 

mujurlah,

Allah sentiasa jaga saya.

ada muthiah.

ada makcik2.

ada kakcik2.

ada adikcik2.

ari tu kol 6 lps keja gi usrah kt umah makcik,

pegi usrah dengan macho sekali.

tup2 sampai2 tu bila salam je,

ternangis ngn adek beradek.

nangis sbb penat yg xtau dah nak buat ape selain nangis.

bila makcik peluk lagila laju air mata ni.

lepas tu ukht siti cedokkan mee tomyam.

 

“akak, makan byk2 ye..nah2, ni..sotong..haa nih ayam,..amik2..nah sayur2….eh ade ayam lagi, amik2..” (eii saya geram nak lukis scene ni pastu post kt sini)

saya makan sambil menahan air mata tumpah dalam tomyam.

cembeng sangat.

malu betul.

lps mkn,

smayang..

pastu kol 7.30 gerak balik spital…

tapi dengan hati yg tenang.

dan otak yg segar.

walaupun usrah ari tu saya hanya dtg salam2–>nangis2–>makan2..

Allah jualah sumber ketenangan.

 

indeed,

Allah has made us with unlimited potential,

but the key to access the potential is with Him.

 

Dr.Farizah

Paediatric Dept.

HSNZ

 

pohon doa kalian…

agar saya dan muthiah sentiasa dalam jagaan Allah….

 

Advertisements
 

15 Responses to “HIKARI: mampukah aku…?”

  1. dik Says:

    salam. akak 🙂

    memang betullah usrah tu keluarga kan?
    tak semestinya perlu pengisian, asalkan ada orang yang menyokong dan mengingatkan saja, kita dah makin kuat kan kak?

    amiinnn~ 🙂

  2. lama akak tunggu awak update 🙂

    awak gagah, insya’Allah akak yakin.

    kerana kita percaya pada Allah al Azim kam

  3. budak kecil Says:

    rindunya tgk conteng2 akak!!

  4. amir Says:

    waa,akak dah balik dari Rusia ek..
    dah start keje ek..
    bestnye dpt keje kat Ghanu(HSNZ)..
    same ngan Dr. Nurul laa kan..

  5. jingga warnaku Says:

    InsyaAllah…anti buleh…When Allah brings you to it, He will brings you through it…insyaAllah~~~~

  6. kak ngah Says:

    cayok kak nor!!Aja2!!bahsyah!u can do it!

  7. aizadiha Says:

    salam sis..
    moga Allah kurniakan ketabahan..
    sabar ye,good things are not cheap.. mmg byk je kena korbankan skang. work utilizes most of my energy and time..
    ramai jugak org sekeliling yg terpaksa berkorban (dan terkorban) utk kita,,
    huhu

    mujurlah mereka2 ada utk kita,kiriman Allah untuk org2 lemah cm kite

    jgn lupa berterima kasih dgn Allah yea
    bila berterima kasih,kita jadi bersyukur
    bila bersyukur..kita TAK AKAN pernah give up/sedih/down..
    malah semuanya baik shj

    i know u cn do this
    xde apa lah HO ni dear
    we have gone thru more of this..

    bosan2 tgk babies tu.. cium2 sket,,doakan kat ubun2 mereka…
    i do that evryday
    tenang je,,hehehehe

    iAllah
    i’m here
    i’m still here
    too.
    🙂

    dr.aiza
    pegawai perubatan 0NG
    hosp serdang ^_^

  8. ainul arina Says:

    bitaufik kak nor!
    semoga dipermudahkan segala urusan…

    btw, cuti raya haji ni insyallah ainul bakal menjejak bumi Russia. ^_^

  9. imanzrashidi Says:

    gambatte na!!! ❤ ❤ ❤ ❤ ❤
    sedapnya mee tomyam!!! =PP

  10. ila solehah (amin..) Says:

    dh lama x tgk nor nangis (6 tahun kot), comel ke?
    haha

  11. mfr Says:

    ok, tabah dan sabar selalu.

  12. rusydee artz Says:

    La yukallifullahu nafsan illa wus’aha..

    di mana Rabb dah takdirkan kamu, di situlah kamu mungkin mampu.

  13. drmuthiah Says:

    hrmmm

    nor mampuuuuuuuuuuuuuu!
    mut kan ada. haha

    takpolah nor…
    kito telan ajo…

    hehe. tp ade sorg tu…suke nanges je ari-ari…
    timaceh yea sudi layan sy…

    hrmm

    alhamdulillah! 🙂
    allahuma’ana

  14. muharikah Says:

    nor, muthiah, aiza dan mawadahh!!!

    antum kuatttttttttttttt!!

    lagi kuat dari saya! sebab tu antum diuji kerja di malaysia!!!

    tabahkan hati ye dik…. kita jumpa nanti di malaysia iAllah 🙂

  15. nurul hayati Says:

    Salam nor,

    sedih akak baca entry awak….

    akak awal2 masa mula masuk kerja pun mcm tu jugak…1st time oncall, esoknya postcall akak rasa stress sgt. Sepanjang jalan nak balik rumah…masa naik bas…naik lrt…akak menangis je, smpai teresak2…malu jgk org tengok tp dah tak boleh tahan dah huhu….

    sekarang dh dkt setahun keje…alhamdulillah Allah bagi kekuatan, skrg dh tau bila patut rasa down and bila tak perlu rasa down…bila tak perlu menangis…

    yang penting nor..kena sabar.sabar banyak2….

    awal2 nak adapt tu mmg sakit, dgn mcm2 tekanan kt hospital, semua org pun bagi kita tekanan….tapi bila kita solat…kita akan ingat sebenarnya kerja kita…diri kita ni…sangat kecil….ada yg lagi besar…ada yg lagi hebat…ada yg lebih mengerti diri kita…Dialah Allah….yg selalu setia saat kita bahagia atau sedih…yang tak pernah tinggalkan kita walau sesaat pun…

    nor…

    akak yakin satu hari nanti awk akan tenang, buat masa ni mmg stress…tapi lama kelamaan awk akan biasa dgn cara keje n hiruk pikuk kat hospital…yg penting nor kena sabar ye…

    baru2 ni pun akak penat sgt…postcall…ade patient meninggal smpai 2 org…esoknye usrah pulak…tapi usrah tu kan saat2 yg kita tunggu…jadi penat pun semua hilang…sbb akak selalu fikir hal2 dunia ni kecil dan sementara…ada yg lebih besar utk kita fikirkan…kan nor?

    nor jgn stress sgt ye…akak yakin nor boleh…mmg semua org mcm tu, awal2 jd doktor rase stress..lama2 tu dh boleh tahan dgn stress…ia mmg sentiasa ada nor…

    nor jaga diri ya…sayang nor…

    ikhlas,
    Dr.Nurul Hayati
    HKL


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s