Ini Buku Conteng Hikari ^(^_^)^

the chosen light

ADIK: Za chem Usrah? (comel version) June 17, 2010

Filed under: Uncategorized — hikari2211 @ 11:27 pm

* just nak share gamba yg che mus’ab buat. Alhamdulillah comel sangat n lebih mudah difahami compare ngn conteng2 kt entry before ni. hehe. suke sgt gamba ni che mus’ab!suke!suke! (excited plak) haha

(che mus’ab nnt nak blaja la ngn awak.. =p )

 

QALAM: Trust Me, I’m a Doctor June 16, 2010

Filed under: Uncategorized — hikari2211 @ 6:55 pm

Trust Me, I’m a Doctor Prozah

Salam.

akhirnya 6 tahun yang panjang sampai ke penghujungnya.

akhirnya saya dan rakan-rakan berjaya menamatkan pelajaran sebagai doktor.

Alhamdulillah3x =)

huhu

gembira.

excited.

cuak.

sedih.

terharu.

risau.

semua bercampur-aduk menjadi satu.

gembira kerana amanah telah ditunaikan.

sedih utk meninggalkan adik2.

risau dengan masa depan.

masa depan sebagai da’ie yang bergelar doktor.

(sorry x clear sangat sebab crop dari gambar)

Semua orang tahu,

dunia ini akan berakhir

dan akhirat akan menunggu.

tapi tak semua tahu (atau tahu tapi tak mahu),

untuk menggunakan dunia ini untuk akhirat.

Doktor, engineer, cikgu, businessman,..

itu semua title semata.

kerana kerja kita yang sebenarnya ialah…… (please fill in the blank sendiri keh =p)

Orang yang untung ialah mereka yang bekerja untuk akhirat.

Pekerjaan itu ibarat bola,

yang ditendang-tendang untuk score goal kat akhirat.

pekerjaan itu ibarat magnet,

yang menarik logam-logam untuk dilebur dan dibentuk.

Pekerjaan itu adalah amanah….

DOAKAN SAYA INGAT INI, SAMPAI BILA-BILA, dalam lapang atau dalam sempit. amiin.

p/s: jangan lupe! – pekerjaan mestilah diniatkan lillahi ta’ala plus ikut syariat, barulah valid as ibadat.

p/ss: entry ini tiada kaitan dengan world cup. tidak tidak. saya tak suka tengok bola, main bola mahupun makan bola.

p/sss: Prozah itu bukan nama saya. oh tidak. Prozah = Professional Ustazah. hehe =)