Ini Buku Conteng Hikari ^(^_^)^

the chosen light

About Me March 15, 2008

seorang hamba yang biasa-biasa cuma…

mengenal DnT di bumi Russia..

graduated from volgograd state medical university

full time muslimah, insyaAllah..

p/s: entry yang diletak password tu besenya luahan hati / cerita2 peribadi…tapi kalo nak sharing ngan sisters pon x kisah…so kalo ada sisters yang nak baca leh email saya kaguya_hime2211@yahoo.com (^_^)  jzkk~

 

64 Responses to “About Me”

  1. laniaz Says:

    salam ukhuwah.. thanks sudi jenguk blog sy.. krtun tu awk ea lukis? comel sgt2.. leh tau name sape, skolah mane dulu n myb asal katne klu x kberatan.. apapun, sy taaruf dulu ek.. nama diberi zainal, ex-KMB n skang kat newcastle universiti.. amik medic gak.. first year, so muda lg.. HUhu. asal kelantan.. skali lg, salam ukhuwah..

  2. laniaz Says:

    Assalamualaikum wbt,

    La, taraf akak rupanya.. Huhu. ingatkan bru first year ke, 2nd ke.. dah fifth year rupenya. thanks for da cute cartoons. buat la banyak2 lagi.. Huhu:)

  3. nida'ul-iman Says:

    Assalamualaikum wbt..

    Awk, mintak izin nak publish awk nyer kartun yg sayonara jahiliyyah utk buku program winter gathering UK yer? Kene mintak izin takut plagarism..huhu

    Moga Allah berkati kelebihan awk nie dan awk bley gunakan kekuatan awk ade nie utk memahamkan org ttg Islam dan bawa manusia kembali kepada Dia Maha Pencipta…

    Bi iznillah..

    Salam dr bumi Aberdeen, Scotland~

  4. hikari2211 Says:

    waalaikumussalam nida’ul iman..
    sile2…semoga bermanfaat…. (^_^)

  5. Ahmad Ramdan Zainordin Says:

    Syukran kak..=)

    “Hidup Pasti Melangkah”

  6. drmuthiah Says:

    wah norrr
    ramai peminat mung
    haha
    🙂 tumpang lalu etek deh

  7. saifulazrol Says:

    salam buat shbt,
    terus lakaran kartun tu..sbb kartun tu cute n buat
    org tetakit utk membace
    salam ukhuwah

  8. hikari2211 Says:

    insyaAllah saifulazrol.jzkk =)

  9. Salam ziarah ukhti..blog yg sgt bermanfaat dgn kartun2 kiut miut..paling penting ada msg yg dpt disampaikan melaluinya..keep on drawing and writing..may allah rewards u with jannatul firdaus..*winkwink*

  10. salam ukhuwwah.

    ohh,org rusia jgk ye! sy blja kt moscow (“,)
    xsgke jmpe stdnt rusia time blog-hopping neh.

  11. tok_katik Says:

    hee… tokpon minat katun2 yg kiut miut nie~ 😛

  12. miorkhabir Says:

    Attracted to your pieces. Care for an introduction?

  13. freshie Says:

    salam hikari chan~~. salam kenal. muge kite bleh bersaing. haha eh bukan. moge hikari terus melukis (^__^) saye ade membe kat volgograd tu

  14. freshie Says:

    salam hikari chan~~
    hehe. comel2 katun anda. muge kite buleh bersaing.. ops maknenye, muge kite boleh berkawan. hehe okays, truzkan melukiz (^_^)

  15. freshie Says:

    salam. hehe. xpasti la jgk kat volgo ke ape. tp diorg amek medic kat russia jgk. suhaili, lisa, ridzwan. which one? hehe
    xpela xkisah. hikari umoq brpa?

    • hikari2211 Says:

      wsalam…alamak, mcm x pnah dgr pon nama2 tu…hehe..saya dh 22thn…22 nov ni genap 23 =p…hihi..freshie?

  16. ellyani Says:

    assalamualaikum…ni gurl hydrocarbon ke? erm lama tak borak sama. harap2 nya gurl dalam keadaan sihat. rindu betul dengan org yang jauh nih. kalau ada masa kita sembang ye.

  17. sho Says:

    salam
    yoh hikari dono
    cool buku conteng kamu 😀
    omedeto ^^
    juz nk tye , camne nk jadikan entry tu ade pass ,so org len xle bace entry tu je,cam sabishi tu.
    entry yg len org leh bace.
    ajaq sket
    yoroshku ^o^

    • hikari2211 Says:

      wsalam…sape ni ye?gaya2 ckp mcm kenal..huhu…erm kalo wordpress dkt box publish kt tepi tu dia ade choice utk visibility – pilih la password protected…huhu

      • hiddenshiroku Says:

        salam
        yoh hikari obaachan
        hisashiburi ^^
        zannen desu..ape yg hikari ckp x jmpe la
        ble da siap entry nk tkn publish tu xde plak option utk visibility
        yoroshku onegai

      • hiddenshiroku Says:

        da jumpe !! heee
        hontoni tenkiiiuuuu xD
        juz a noobi tho
        drop by kt blogku yg mentah ;
        hiddenlight.wordpress.com =D

      • hikari2211 Says:

        haha gud2….welcome to the club! (^_^)

  18. nana Says:

    insyaAllah,sy pegi yg kt msjid klia tuh.hrp2 akk pn g yg 2! =D

  19. shafiq Says:

    nice cartoon..nice advice… everything is sweet as.. (^^)
    wslm..

  20. putra Says:

    salam ta’aruf..saya link terus tanpa izin, harap xkisah..saya rasa bahan2 lukis ni bleh jadi bahan dakwah untuk risalah2 islami..tak hantar kat mane2 majalah?teruskan ini pun wasilah dakwah..

  21. hiddenshiroku Says:

    alamak da xde idea da nk tulis pe -.-

  22. Wirdiana Says:

    Salam.. mohon copy ur link ya.. =)

  23. inksensei Says:

    Salam sis.

    A very sweet blog & arts.

    Mohon dilinkkan di blog saya.

    All the best =)

  24. nUr fAzLeeN Says:

    salam perkenalan..
    saya nur fazleen dari ukm.
    cuma ingin bertanya..
    saudari, boleh saya tahu bagaimana saudari letak Live Traffic Feed dalam blog saudari. Dalam widget apakah?

    • hikari2211 Says:

      wsalam saudari fazleen…
      hurmm afwan saya pon x ingat…saya jumpa ms jln2 kat blog org, then click je kt situ..huhu

  25. flowerlover Says:

    Salam ziarah dari bumi sakura…:)
    dah lama ana mencari pelukis hikari ni, alhamdulillah br jmpe arini…hihi
    ukht ade blajar bhs jepun ke dl?
    ana linkkan blog ukht ye…
    moga terus tsabat dgn bakat yg Allah yg kurniakan demi perkembangan dakwah islamiyah..
    salam ukhuwah(^ ^)

    • hikari2211 Says:

      wsalam…
      alamak nak pggil ape nih ek?mmg nickname flowerlover ke?
      hehe….sile2 link..semoga bermanfaat…
      ade la blaja nihonggo sket2 ms skolah menengah dulu…
      pastu gi student exchange sebulan..
      tp skg dah hancuss…vocab sme dh lupe..huhu..sedih gakk…tp nnt leh laa ukht ajar ana ye…yoroshikune~ =)

      • flowerlover Says:

        afwan lmbat reply…
        aa flowerlover tuh nickname ana..ble je pggl ana ayu, rasenye umur kite same…ukht lahir thn 86 ke?
        naruhodo..patutla pndai nihongo^_^
        insyaAllah ble aja ajr nihongonya, tapi nihongo ana pun da byk broken…hehe
        ble kasi ym ukht? yoroshikune~

      • hikari2211 Says:

        haii, watashiwa ni jyuu yon sai desu. hihi
        waa excitednye leh ckp nihonggo~ ;p
        ym – kaguya_hime2211
        douzo yoroshiku onegaishimasu~!=)

  26. zalikha Says:

    salam..
    saya minat dgn awak..dgn penulisan awk..
    boleh berkenalan??
    saya perempuan..heee..

    • hikari2211 Says:

      waalaikumussalm zalikha =)
      bleh2…emm td tgk2 blog awak..awak final year med ekh?dah dpt result la kan?huhu…nnt pilih spital mane?mane tau kot2 same…leh ler awak ajar saya y byk x tau ni..hehe (^_^)

      • zalikha Says:

        sy baru je msuk final year, ni minggu prtama kami..tak dpt result lg..
        klu posting untuk final year ni, duk HUKM, malaysia..
        tp after graduate tu, fikir JB,Muar, seremban…
        insyaAllah, mne tahu dpt spital yg same..wink..wink..

  27. fadhilah ^ ^ Says:

    Assalamualaikum w.b.t daripada Malaysia! hee *ter-excited pulak* minta izin nak copy link serta masterpiece untuk tatapan bersama serta tazkirah di blog sy ye ^ ^
    salam perkenalan..saya insyaAllah bakal ikuti kos medic di sini..and suke nak btau,,^ ^ my bestfen pun belaja kat volgo.Alhamdulillah kalo sudah berkenalan 🙂

  28. nia Says:

    Salam. nice blog. sy sukakannya. smoga kita dapat jadi kawan dalam YM.=)

  29. syazana Says:

    salam ukhuwwah ukhti~
    mashaAllah, subhanallah. sangat cantik lukisan2 ni. dan mesejnya sangat mudah utk difahami.
    Moga kita semua terus istiqamah 😉

  30. rkukaudya Says:

    salam ziarah.

    arigatoh gozaimas atas perkongsian ;=)

  31. Merrill Says:

    Assalamualaikum w.b.t daripada Malaysia! hee *ter-excited pulak* minta izin nak copy link serta masterpiece untuk tatapan bersama serta tazkirah di blog sy ye ^ ^salam perkenalan..saya insyaAllah bakal ikuti kos medic di sini..and suke nak btau,,^ ^ my bestfen pun belaja kat volgo.Alhamdulillah kalo sudah berkenalan
    +1

  32. eja Says:

    salam akk..terima kaseh utk kartun yg comey2 & msg2 yg dtg skli ngn kartun tu..terima kaseh sgt2..byk belajar from ur blog.. =)

  33. omar Says:

    salam ziarah…
    cntiknye blog ni..laen dari yg laen..ade kartun…n ape yg nk disampaikan masuk ke dalam jiwa..thanks..

  34. wani Says:

    assalammualaikum w.b.t

    comelnyaaa blog akak..suka sngat baca..banyak kartun comel2 + mesej2 yg beguna..pandaila akak lukis..rajen2 update ye walaupun sibuk jd bakal doktor.

    semoga Allah sentiasa beri akak ilham untuk slalu update blog akak.
    may Allah bless u =D

  35. FS Says:

    salam,ana suka belajar daripada lukisan2 cmni..sonok drp jz tgk tulisan2 pnjg..hehe..mohon copy utk sharing bsama shbat2 n adik2…^____^

  36. nodame Says:

    salam… I’m a fan of your drawings, kak… Alhamdulillah, msg2 dlm cartoon2 ni, mmg dpt mmberi kesedaran.. kalau diizinkan, saya nk bkongsi ksedaran ni dgn shbt2, kwn2 saya… mohon diizinkan… syukran jazilan kak… I wish to become someone like u, contributing to the ummah in a way I can…

  37. Assalamualaikum wbt,

    Ukhti, salam ukhuwwah, suka baca blog ukhti terutama kisah2 sewaktu student life..

  38. nur fee qalb Says:

    salam ukhuwwah fillah..emm,da lame enti tak tulis..so please menulis untuk santapan rohani..syukran!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s