Ini Buku Conteng Hikari ^(^_^)^

the chosen light

Qalam: Best of Friends June 24, 2009

Filed under: Uncategorized — hikari2211 @ 4:55 pm

kne marah

isnt it weird,

when you think you know everything about someone,

and in a split second you know nothing about her.

isnt it weird,

just now you guys were soooo close that you’d think nothing in this world  could make u apart,

but just after that suddenly you feel she’s faaarr faarrr away in a place u can’t reach.

maka tahulah aku,

Allahlah yg menghubungkan kami,

bukannya kerana baiknya aku atau kerana friendlynya dia.

dan Allah boleh menariknya bila2 masa,

jika kita x bersyukur dgn nikmat ukhwah ini.

di mana silapnya?

mungkin ade yg kita buat Allah marah.

mungkin exam ini sedikit sebanyak sudah melarikan fokus kita pd Dia.

mungkin,…

mungkin juga Aku yg perlu bermuhasabah,

membaiki cacat celaku,

membaiki hubunganku dgn Allah.

moga2 Dia membaiki hubunganku dgn makhluk2nya,

dgn dia yg aku kasihi,..

sahabat,

aku minta maaf  atas segala kekuranganku.

sekiranya dlm diriku sememangnya hanya ada 99% keburukn dan hanya 1% kebaikan,

sudikah engkau berkawan lagi dgnku?

kerana aku sedar,

aku tidak sesempurna sahabat2mu di luar sana yg kau tatapi blognya dgn mata bersinar2,

aku tidak seakhwat yg engkau harapkan,

aku suka marah2, merajuk tak tentu pasal, berkira, suka tinggikan suara,

aku mmg tak tahu malu tapi,…sudikah kau berkawan lagi denganku?

sudikah kau berkawan lagi dgnku?

kerana aku ingin sungguh jadi sesempurnamu….

yg menyayangimu dengan ketidaksempurnaanmu,

hikari

p/s: saya minta maaf kepada sesape yg saya pernah buat silap….saya minta maaf…friends?

 

QALAM: Cinta Sempurna June 7, 2009

Filed under: Uncategorized — hikari2211 @ 9:17 pm

exam is around the corner,…

and here i am, conteng’ing as ever….*sigh*

sbb dah ade image dlm kepala,

so slagi tak luahkan kat kertas, selagi tu xleh fokus study.. (macam2 la alasan ko Hikari oi..)

okay.

lukisan ini, luahan ini, ditujukan khas kepada adik2ku yang sedang hot2 melalui alam remaja (saya dah x remaja, saya dah dewasa..mwahaha~) –>adik2ku yg jauh di mata tapi dekat di hati; Nor Fadhila & Nor Afiqah Abd. Muin, adik2 Ruhul Hanif yg kucintai (Yana, Eni, Jnab, Qilah, Baya, Anis, Nadia, Tasneem, Sakinah, Mas Ayu), adik2 Quwwah al Jadeedah yg tanpa mereka sunyilah hidup ini (Lili, Thirah, Yaqin, Aida, McNa, Shakey, Wani, Kema, Fiza, Ain, Fadhlin, Mira), adik2 1st year yg ceria2 sokmo, dan sisters2 seperjuangan di seluruh pelosok dunia….uhibbukunna fillah~

bkb 1

bkb 2

bkb 3

bkb 4

bkb 5

“Wahai orang-orang yang beriman! Masuklah ke dalam Islam secara keseluruhan dan janganlah kamu ikuti langkah-langkah syaitan…” (2:208)

Kadang-kadang kita dah tahu benda tu salah,…tapi kita pejamkan mata, pekakkan telinga….

kenapa ya?

nanti2lah,…takde kekuatan lagi..

kenapa ya takde kekuatan?

sebenarnya,…

kekuatan untuk meninggalkan sesuatu yg Allah x suka, tapi sesuatu yang kita sangat2 suka,

merupakan manifestasi tebal atau nipisnya iman kita….

maka, tepuk dada tanyalah iman.

jika iman nipis, tebal2kan lah ia.

bagaimana?

carilah ilmu…berkumpullah dengan orang2 soleh…jenguk2lah majlis ilmu..

sounds easy, kan?

btul2,…memang susah…

but fake it until you make it…..

“kerana kamu selama-lamanya tidak akan menjadi wanita sempurna,…namun di saat kamu mencuba ke arah itu, Allah akan sangat menghargaimu…”

^(^_^)^

p/s: this is the 1st time i draw a guy..and it turn out to be unexpectedly,…shud i say handsome? hoho~…aku dan kegilaanku…isk3…

DOAKAN SAYA EXAM YE!!!! (>_<)