Ini Buku Conteng Hikari ^(^_^)^

the chosen light

QALAM: Trust Me, I’m a Doctor June 16, 2010

Filed under: Uncategorized — hikari2211 @ 6:55 pm

Trust Me, I’m a Doctor Prozah

Salam.

akhirnya 6 tahun yang panjang sampai ke penghujungnya.

akhirnya saya dan rakan-rakan berjaya menamatkan pelajaran sebagai doktor.

Alhamdulillah3x =)

huhu

gembira.

excited.

cuak.

sedih.

terharu.

risau.

semua bercampur-aduk menjadi satu.

gembira kerana amanah telah ditunaikan.

sedih utk meninggalkan adik2.

risau dengan masa depan.

masa depan sebagai da’ie yang bergelar doktor.

(sorry x clear sangat sebab crop dari gambar)

Semua orang tahu,

dunia ini akan berakhir

dan akhirat akan menunggu.

tapi tak semua tahu (atau tahu tapi tak mahu),

untuk menggunakan dunia ini untuk akhirat.

Doktor, engineer, cikgu, businessman,..

itu semua title semata.

kerana kerja kita yang sebenarnya ialah…… (please fill in the blank sendiri keh =p)

Orang yang untung ialah mereka yang bekerja untuk akhirat.

Pekerjaan itu ibarat bola,

yang ditendang-tendang untuk score goal kat akhirat.

pekerjaan itu ibarat magnet,

yang menarik logam-logam untuk dilebur dan dibentuk.

Pekerjaan itu adalah amanah….

DOAKAN SAYA INGAT INI, SAMPAI BILA-BILA, dalam lapang atau dalam sempit. amiin.

p/s: jangan lupe! – pekerjaan mestilah diniatkan lillahi ta’ala plus ikut syariat, barulah valid as ibadat.

p/ss: entry ini tiada kaitan dengan world cup. tidak tidak. saya tak suka tengok bola, main bola mahupun makan bola.

p/sss: Prozah itu bukan nama saya. oh tidak. Prozah = Professional Ustazah. hehe =)

Advertisements
 

22 Responses to “QALAM: Trust Me, I’m a Doctor”

  1. dr mujahidah Says:

    salam..tahniah ukhti. doakan ana moga dpat habiskan pengajian..

  2. ayuamiza Says:

    mabruk 3laikum!
    wah bestnya dah hbs T__T

  3. chep Says:

    akak, alhamdulillah,
    dah habis rupanya.
    walaupun wajah akak kelihatan masih muda.
    heee. 😉

    mst sedih kan terpaksa tinggalkan tanah tempat ditarbiyah.
    juga meninggalkan adik2.
    takpe, mana2 pun ada tarbiyah juga.

    all da best akak dr. hikari!

    =)

    • hikari2211 Says:

      salam.
      muda ke?
      isk3
      saya rasa cik ni ada masalah mata..
      mungkin cik perlu consult dengan ophthalmologist berdekatan.. (ecece ade gaya dr.farizah tak?hihi =p)
      huhu
      btol tu chep..
      tanah jatuh lg dikenang,
      apa lagi tanah ditarbiyyah..
      jazakillah for the wish.
      doakan akak tau.
      nnt blk msia x?

  4. ain nia Says:

    salam.singgah sini lagi =)

  5. nadiajamil Says:

    salam..
    congrats kak nor!!!
    hehe..
    gud luck yer..
    ingt lg tym kak nor lukis gmbr ni,kak nor x 1 grup dgn nadia..
    nadia jer kot x 1 grup dgn kak nor tym tu..huhu..sdey2..
    hope u will stay strong and wishing u all d best for ur future!!!<3
    keep in touch!

    • hikari2211 Says:

      wsalam wbt nadia sayangku..
      akhirnya ade jgak adik kak nor meninggalkan jejak di sini =p heheh
      alaa nadia ingat lagi ke yg tu..
      isk3 sian nadia..
      ikutkan ati nak je gi kidnap nadia..huhu
      tp takpe ade hikmahnya..
      mungkin nak soh nadia lebih berdikari..? =p hihi
      i’ll make it up to you k…nadia nk ape kak nor masak..hehe
      sayang nadia sangat2!!
      (huhu cedeyh+risauu ni nk tggl korang..iskk)

  6. putih Says:

    a’ah..aritu chep ade ckp akk dah abis blaja..
    kitorg ingtkan akk sethn jer lgi tua dr kitorg..

    knapa skang ni musim sisters abis blaja??
    : ( knapa kitorg lmbt lgi..huhu~

    mabruk akak =D

    milah-

  7. ezzat Says:

    wah, sudah tamat blaja
    tahniah atas graduasi Dr. Hikari
    profession Prozah itu sangat menguntungkan…semoga berjaya di situ juga.
    nanti kalau ada org datang bilik doktor mengadu sakit perut cakap kat die sebab die kene amalkan puasa sunat baru badan xsakit perut.
    ngeh2~

  8. Mawaddah Says:

    Slm Prozah(professional Farizah)=)=)

    Sorry meng’crop’ gambar mmg bukanlah idea yg bes,
    hehehe..seryesly xtau nak tolong cmne bile nor tanye,
    mmg suke crop2 nih sbb tu jek pon yg reti..HaHaHa~

    tapi xpe,mesej smpai insyaAllah.
    teringat kata2 nor time dok stadi zadachi='(
    insyaAllah rajin2 call lepas ni rapat ukhuwwah=)
    akan terus ingat nor & akhawati biiznillah..
    mudah2kan Allah pilih kita &anugerahkan Thabat!
    jangan lembik HO nanti(pandai ckp kat org..heee=p)

    nadia:k nor selalu ckp sedeynye buat blog utk adik tapi xde sorg adik pon jengok blog dia..waaa,skali Allah dtgkan Nadia!Alhmdllh3x ..kembang la hidung dia lps ni=)=)
    bantu dia utk kembangkan lagi yea?heeeeeeeee=p

    • nadiajamil Says:

      salam..nadia slalu gak la jenguk..
      cume xltk comment je..
      kak nor ni xpyh la sdey..epi2 k=)
      sori xlyn kak nor dh 2 kali singgah bilik..sgt rs bersalah..kak nor jgn amek ati k..
      tggu abes exam k..sori kak nor..

  9. ProfHussaini Says:

    Salam

    Tahniah
    Selamat datang ke dunia sebenar

  10. ainul arina Says:

    waaa… mabruk akak! ^_^

  11. assalamu’alaikum
    salam ukhuwah from Indonesia.
    i love your comic. so cute 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s