Ini Buku Conteng Hikari ^(^_^)^

the chosen light

QALAM: 2 Perkara…. April 30, 2010

Filed under: Uncategorized — hikari2211 @ 1:51 am

*In case tak perasan, kat bawah pic akhwat yg kenyit mata tu actually nak cakap yg mulut/lidah berkadar terus dengan hati…”Hati itu seperti periuk dengan isi yang mendidih. Sedangkan lidah itu gayungnya. Maka perhatikanlah ketika seseorang itu berbicara. Kerana sesungguhnya, lidahnya itu akan mengambilkan untukmu apa yang ada dalam hatinya. Pengambilan lidahnya akan menjelaskan padamu rasa hatinya.”

=> Kelurusan lidah bergantung pada kelurusan dan kebersihan hati!!

**saya selalu lost word kalo bercakap di depan…alamak hati kotor nih…sob3 (T_T)

Advertisements
 

6 Responses to “QALAM: 2 Perkara….”

  1. syazana Says:

    akhirnya ukhti update jugak 😉
    jzkk for remembering~

  2. aizadiha Says:

    cantik juga kan kalau kaler pakai highlighter? amacam? nak gabung kuasa? (hehehehe, tolong jgn serius).. ^,^

    poster ni kan dh lame dihasilkan masa liqa’ di tengah malam,kemudian muhasabah dengan afatul lisan..kemudian kamu lukis dan diwarnakn oleh seseorang..kemudian kite berjanji untuk menampalnya di laluan perdagangan Qalam.
    tapi,oh,dimana?
    kamu simpan buat pekasam -_-

    hehe..
    merapu laarr he’ malam2 ni,refarat tak buat lg…
    jazakillah ukhti for dating it up! (up-dating. wujud x word cmni?)

    • hikari2211 Says:

      alamak lupeeeee nak bg balik! haha~
      a’ah sebab ada org tu kaler, tu yg nampak berseri sket =p
      kena tampal nih, byk jiwa-kacau keblkgn ini.huhu

      p/s: updating la~

  3. Mawaddah Says:

    Tapi cm pelik je telekung kuning=)

    nape scan senget?

    muhasabah sungguh part MULUT tu!heeeee=p


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s