Ini Buku Conteng Hikari ^(^_^)^

the chosen light

QALAM: Jadi Murabbi Kena Sabar! January 7, 2010

Filed under: Uncategorized — hikari2211 @ 2:53 pm

Advertisements
 

24 Responses to “QALAM: Jadi Murabbi Kena Sabar!”

  1. hikari2211 Says:

    sebenarnya nak share jugak dgn org lain,…
    tp kena dapat green light from muthiah…huhu

  2. aizadiha Says:

    haha.nanti muthiah malu plop
    tapi banyak je ibrah utk orang lain,iALLAH..mesti seluruh murabbi di dunia ini merasainya…
    kalau dapat greenlight bagus gk;))

    yang penting: huznuzhon dengan mutarabbi kita,iAllah.. seorang murabbi kena amalkan BEST
    Believe in them
    Encourage them
    Share with them
    Trust them

    ini dari John C.Maxwell, dalam bukunya Developing the Leaders Around You..tapi Dr.Danial dah tuliskan dalam buku dia.
    hehe
    iAllah,,mutarabbi kita adalah future leaders,yang sedang kita develop mereka mulai hari ini…
    maka bersabarlah,kelak mereka akan menjadi lebih afdhal dari kita,bi iznillah! ❤

    jzkk mek nor

  3. yellowrose Says:

    mengujinya kan………
    mmg terase sgt2 kadang2…kne byk sabar sgt dgn adek2..tp kdg2 xmmpu..pastuh terigt blk..adekah aku dulu begini sikapku terhadap murabbiku..terase kne improve diri beribu2 kali gande….smoge kita sume diberi kekuatan..ameenn

    • hikari2211 Says:

      hmmm tulaa…murabbi laa manusia plg sabar..sebab dia kena bersabar dgn apa jua karenah mutarabbinya, walhal mutarabbinya xde ikatan darah pun dgn dia…

  4. ayuamiza Says:

    salam kak.kalau dlm usrah ni, mad’u is always ryte.esp kalau adik 00 tu..diorang jek betul.
    kite mmg double standard..(teringat cerita kaab bin malik)

    bersangka buruk dgn diri, tp bersangka baik dgn org lain..
    kakak, terima kseh untuk kartun ni..

    • hikari2211 Says:

      Salam ayu..
      Hmm btol2..teringat sensei Kak nor pnh pesan, whenever something goes wrong, blame yourself first before blaming others…

  5. qs Says:

    erm, baru baco entry nih sbnrnyo
    (sebab aku baru rajin nak buko blog mung)

    tu aku dah tulis komen kat latest entry
    ikut lah, green light ke,yellow ke
    mugo blog mung tu gak

    haha-cam tak relaaa 😛

    pehe dok kelate pekat aku ni 😛

    • hikari2211 Says:

      huhu..nor publickn ye…halalkan ye segala ilmu…moga2 manfaat/pengajaran yg dikongsi bersama dpt jadi saham kita sama2….

      p/s:bakpo dok pehenyo..kawe pown ore besut …

  6. aizadiha Says:

    hek ele mek.dok pekat mane pun.dihe’ pehe gop
    xpe mek, jadi ibrah peminat nor seluruh pelusuk alam.. haha

    (kacau emosi nor.ha ha,cepat betul niat) :p

  7. nadia Says:

    salam kak nor..
    huznuzhon tu pe?
    buhsan nyer bc hygiene..
    kak nor doakn sy tau=)
    kartun ni ingt ms mule2 nadia xg usrah..
    wuargh..malu2..sori kak nor..

    • hikari2211 Says:

      wsalam sayang,… =)
      husnuzhan = bersangka baik…
      hehe biasala tu mula2 kenal usrah…
      kak nor pn x berhak nk paksa2…nadia pon mesti pelik kn ms mula2 kak nor ajak tu….
      tapi Alhamdulillah, adik2 kak nor semua hanif2 semuanya…cantik2 peribadinya… =)
      insyaAllah sentiasa ingat adik2 dalam doa kak nor…
      jangan malas2! 😉

  8. mawaddah Says:

    salam nor,

    smlm nor kate komen yg plg bes n buat nor tersenyum adlh dr mutarabbi sendiri..
    xpe la kalau komen ni xbuat nor tersenyum smpai nmpk lesung pipit tp nk komen jgk=p..xkire=)huhuhu

    satu kata2 he’ yg buat wddh terpikir2 n terngiang2 smpai arini..
    like mutarabbi like murabbi(~_*)
    patutlah mutarabbiku selalu buat kerja last min,slalu pulang buku lib kite lmbt sbb murabbi die pon cm gitu *dush2!malunye=(

    btw,jazakillah utk pencerahan..tgh kering ruhi sbnrnye='(

    • hikari2211 Says:

      wsalam cik wadah,
      untuk pengetahuan anda, m.risorius saya sdg melakukan kejenya skg..heheh..ade la lesung pipit, tp x sedalam yg mutarabbi pnye =p hehe
      hurmm
      like mutarabbi like murabbi huh…well said..
      selalu rs mutarabbi kita tu designated utk kita kan,
      sbb despite of lain background, minat etc,..
      bleh sama wavelength plak..
      aahh so schweett~!!

      p/s: gi blaja lahh!!next week exam!!

    • aizadiha Says:

      mawaddah!
      ah tidak! jgn lah quote ape2
      kdg2 suke hati je bercakap tak berfikir..-_-”

      tapi ade quote from wadah yang dihe’ ingat smpi harini gk.hehehehe
      apa2pun, eventho like mutarabbi like murabbi,,
      apabila mutarabbi kita nampak sgt hebat, tetap kita perlu makin merendah diri..tapi kalau mutarabbi mcm lambat sikit, juga tak bermakna kita perlu putus asa..

      pesanan utk diri sendiri..
      teringat adik2 yang hebat2,, kena byk muhasabah T__T

      • hikari2211 Says:

        selalu jugak termalu dgn kehebatan adik2…slalu terpikir, lajunye dorg serap benda2 nih…nor dlu lama gak main tarik tali..huhu

  9. chep Says:

    salam kak nor…

    hmm..agaknye dulu2 pun kite mcm tu jugak kan?
    ngan adik2, kita layan mcm layan anak sdiri.
    masak utk mereka, mcm masak utk anak.
    memahamkan mereka, mcm cuba fahamkan anak.
    =) senyuman ikhlas dr cairo.

  10. muharikah Says:

    wah… banyaknya masa membalas komen each other neyh…. gi tgk blog adik2 lain plak komen kat blog mereka ok?.. jgn syok sendiri ok??

    btw hikari!!! loving it! every new cartoon make my hearts laugh!

    miss u!

  11. qs Says:

    haha
    mmg la, geng2 study kat *ruang depan nie mmg ‘byak masa’ komen kak!

    -saya pun komen juga (tanpa mempedulikan teguran kak aisyah) haha

  12. masnah Says:

    sangat terkesan dengan komik tuh…mudahan ana juga redha dengan segalanya………

  13. ainul arina Says:

    salam akak..
    just nk inform, nama akak sgt femes dalam entry sketching saya.. hehehe.. ;p

    • hikari2211 Says:

      wsalam ainul..dah reply dah kt blog awak =)
      cantik2 sketchingnya..
      lenkali kalo ade meetng ngan ainul nk pilih position betullll-betuuullll depan ainul hihi =p


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s