Ini Buku Conteng Hikari ^(^_^)^

the chosen light

QALAM: Cinta Sempurna II January 7, 2010

Filed under: Uncategorized — hikari2211 @ 2:48 pm

salam,

sebenarnya entry ni ditujukan khas utk kak ngah…

jangan sedih2 ye dik..

muhasabah balik kenapa kita memilih jalan ini,…

sometimes we wonder about the road not taken,

but the path that we are on now,

adalah sebaik2 jalan yang Allah berikan.

Yakinlah pada janji Allah, dik!

Sesungguhnya Allah x pernah memungkiri janjiNya…

Allah akan uji kita kat weak point kita,..

tapi keep on bersangka baik dengan Allah, ye dik…

sebab Allah uji kita tu tak lain tak bukan…nak kita makin dekat dengan Dia sebenarnya.. =)

Advertisements
 

24 Responses to “QALAM: Cinta Sempurna II”

  1. ainul arina Says:

    salam akak…

    kartun akak sangat comel dan sweet lah! suka baca, hehe

    tapi, macam mana nak baca entry murabbi kena sabar tu? nak pasword bleh? ^_^

    akak pegi france eh cuti ni? bila? eh, sori tetiba tanya, sbbnya saya pun ada plan ke france jugak dlm masa terdekat, manalah tahu bleh jumpa pelukis kartun comel ini ke. ;p (jgn tulis pasal france kat blog saya yer.., bila akak reply ni, tulis je ‘akak dah reply’ kat blog saya. nnti saya dtg sini lagi..

    salam ziarah dr akhwat jordan semula (macam pernah tulis ayat yg sama dulu kat sini tapi lupa bila.. takpe lah yer ngulang.. ^^,)

  2. ayu Says:

    salam kak nor.
    nk paswed jugak.mekaseh..haha
    teruja nya nk bac amnde2 ade paswed ni
    🙂

    kak exam 23 jan
    haha

  3. aizadiha Says:

    paswed kena cari nama ‘usrah’ kami.dengan ejaan dan frasa kata yang tepat.hehehe
    sian ayu,berusaha ye! iAllah berjaya

    buat ainul arina dari jordan,salam taaruf.sebuk je nak berkenalan jugak..^_^

    • ainul arina Says:

      salam taaruf kembali buat aizadiha… takpe2, saya memang suka kenal kawan baru. lagi ramai, lagiiii saya suka… ^_^ tambah2 lagi suka kalau dpat tahun bakal jumpa.. kak nor, aizidiha join skali ke nanti? hehe…

      aizadiha (nama pendek apa nak panggil apa eh? ) ni akak ke adik ke sebaya? ^^

      salam kenal semula la yer~

      • hikari2211 Says:

        ainul, aizadiha ni ahli Qalam (nama rumah kami)
        sama umur ngn kak nor =)
        ainul, dgr2 cite program kita x sama…mungkin jumpa2 time jln2 je kot nnt =)

      • aizadiha Says:

        hehe:)
        rasa tua plak
        panggil je k.aiza/k.diha/k.dihe’…
        suke hatilah,,
        bce ravno..

        salam taaruf.ainul yang comment kat blog akk kan?

      • ainul arina Says:

        kak nor, haah.. ainul pun bru dgr program kita kat sama.. takpelah, klu ada rezeki kita jumpa.. klu tak, bila2 pun ada masa lagi.. tak kat sini, mana tahu kat malaysia nnti ke.. huhu.. insyallah….

        kak aiza, yup, saya yg komen kat blog akak dgn nick ‘nama’ tu.. kenapa ntah tak terkeluar nama saya… pelik betul.. ooo, kiranya akak ni semua volgrad la eh? adik saya kat moscow.. tringin gak nak gi russia tapi kena tunggu duit kepuk dulu..visa saja 100jd = RM500…. sob2..

  4. yellowrose Says:

    sukenye entry nih kak nor.. heheh..

    akhawat russia bile nak dtg jordan pula??

  5. kak ngah Says:

    salam..hehe..tak pernah2 ade watak kak ngah lam kartun k.nor..huhu..thanks k.nor lukis kartun cumel ni..it means a lot to me!jazak sis!

  6. qs Says:

    haha sian kat ko nor, entry ko (bukan aku yg lukis pown) tp takleh nak publish laks
    salah akukah? (T_T)

    takpe rrr
    demi mengelakkan reputasi ko jatuh di mata peminatmu seluruh dunia, ikut suke mung r
    haha

    p/s:kakngah, ade org bocorkan rahsiaaaaaaaaaa! salah sayo ke? hehe

    • hikari2211 Says:

      huhu..nor publickn ye…halalkan ye segala ilmu…moga2 manfaat/pengajaran yg dikongsi bersama dpt jadi saham kita sama2….
      p/s:bakpo dok pehenyo..kawe pown ore besut jugok..jange pande rendoh ko kawe!

  7. qs Says:

    haha
    suke pandang rendah ke mung, dah jadi tebiat kot 😛

    malah nok puji, sebab ramai doh hok puji.

  8. ismakedah Says:

    salam blog moderator
    tahniah atas karya-karya yang hebat, teruskan berkarya. Kami jauh di Kedah ingin memohon keizinan untuk memasukkan karya cinta sempurna ke blog kami.
    Harap dipertimbangkan

  9. mawaddah Says:

    slm nor,sibuk gaknk komen..

    rsnye nor boley jadi dr Chenta..hahahah(ade kaitan ke?)

  10. ismira ishak Says:

    salam,mohon utk copy catoon ni.tima kasih 😉

  11. Mimi Says:

    sweet la cartoon akk. alhamdulillah dapat kenal kartunis cam akk. Harap sudi jenguk blog saye tau. Website just click


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s