Ini Buku Conteng Hikari ^(^_^)^

the chosen light

Hikari: Kerana Aku Cinta…. December 16, 2009

Filed under: Uncategorized — hikari2211 @ 2:11 am

Kita sentiasa akan berhadapan dengan pilihan.

Dan membuat pilihan bukan satu perkara yang mudah.

Ia disertai dengan kerisauan  atas segala kemungkinan-kemungkinan,

dan harapan,

serta ragu-ragu.

Tapi jangan takut akhwati,

Kerana selagi mana pilihan itu dibuat untuk redha Allah,

InsyaAllah segalanya jadi mudah,

macam magic! (hehe)

-yang takut-takut-dan-sedang-menyedapkan-hati-sendiri-

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Advertisements
 

19 Responses to “Hikari: Kerana Aku Cinta….”

  1. hikari2211 Says:

    wonder if i should make this entry public….

  2. aizadiha Says:

    salam ukhti
    ;p..kelakar la, comel.kenapa tak public?anything sensored?
    cuma pelik sikitlah,sejak bila kami bertiga di-tangga-kedua?
    hihi..
    iAllah..amin,amin,,

    dun worry ukhti..we will always hold each others hand. dihe’ dah lebih faham maksud ukhuwwah lately,gile lame nak faham kan
    -_-

    its ok, life’s boring without problems.see..dah duduk rumah sehari dah banyak boleh muhasabah..
    moga sentiasa makin dekat dengan Allah

    p/s: afwan sangat xreti memujuk …..suh pi makan je..hukhuk

    • hikari2211 Says:

      wsalam ukhti,
      heheh,..tu cam bayangan masa depan lar…ala2 back to the future gituh..
      hmm agak la,..lama gile nk buleh ke paham ukhwah tu..
      honestly 5 thn yg lalu,..mut pnah ckp, “aku x rasa ade org dpt ganti kawan2 SESMA..”..konfiden je ms tuh..Maha Suci Allah, yang dengan rencananya, kita sekelas walopon x knal pon nama masing2 sebelum ni (compared ngn dak2 klas lain yg mmg dh rapat sjk INTEC) kita diikat dengan satu uhkwah yang….tidak tergambarkan dengan kata2….
      heheh, agak la..xde problem kang, x update plak blog nih. heheh.
      ok ape he’…cara kita pujuk org agak sama – nor ske buatkan milo kalo org nangis. haha~
      well….,
      we complete each otha dear =)

  3. gmex Says:

    so well said entry 🙂
    ~ as usual

  4. mawaddah Says:

    slm ukhty,

    la..tu ke ibrahnya dr incident hari tuh???cess..betuahnye la bdk ni='(

    sahibah,
    incident kunci tuh nampak mcm sempoi,kelaka,tah hape2,kecik,merepek,careless,hampeh,sume lah kn..
    tetapi ketahuilah sgt besar apa yg Allh nk tunjuk.
    bkn pd nor je tp pada kami bertiga juga..the whole day bincang ibrah je kat kelas arituh…sume pon dok sibuk tls sms kat ukhty …
    masyaAllh barulah tahu yg im not a good companion of u.
    xpndai menenangkan,memujuk apatah lg memberi EMOTIONAL SUPPORT=(=(=(=(

    buat diri terfilkir apakah nilai sbnrnya ukhuwwah kita???
    masa tu rasa penampar yg kene pd muka..rasa nk blk peluk ukhty je..nak minta maaf..
    sepatutnya dpt call je terus turun dr bas utk cari sama2 dgn mek nor kunci tu..bknnya terus g klas..huhuhu
    jauhnya kita dibandngkan dgn the companions of our prophet kan???aaahhh..malunye(~_*)
    assif jiddaN ya ukhty..

    sejak bile plk la dok tgga 2 ni?hadoi~
    doakan la yea..moga Allah terus menjaga hati kita di JLnnya=p
    iA xpenah meninggalkan nor..
    nor& sahibah2 la penguat diri(~_*)

    • hikari2211 Says:

      wsalam ukht habibati,
      heheh…besela dok sorg2 rasa sayu jek..kes3
      iskk, jangan ler camtu…kang sume x gi kelas jadi fitnah plak..hehe
      huhu
      sama2 la kita doa yea…
      uhibbukifillah..
      p/s: kita kna buat satu projek ni..utk tarbiyah nor spy pandai cari barang, and tarbiyah humaira spy x ilangkan barang..haha =p

  5. Nurtaqwa08 Says:

    salam..alala..sweet pula adik2 bermuzakarah + muhasabah..mcmtulah agknya org2 mukmin..spt hadis nabi swt..” sungguh pelik urusan orang mukmin..semua perkara baik baginya..smua ini tidak didapti melainkn org mukmin….

    Besar sguh bakat yg Allah bgi kat nor..

  6. ayu Says:

    salam kak nor!!!
    wah comelnya kartun, kartn akk never fail to make me smile.
    rindu la kat akk2…
    comel sgt bila tgk yg komen kat sini hosmet akk balik. manja2 ngan hosmet kat blog.oh sweet arh.
    akak cuti ke skrg?pe cite ek now?

    • hikari Says:

      wsalam adekku yg ayuuuuuuu~!!! =p
      haha, tula..kitorg ni kalo nk jiwang2, schweet2 kna wat kt alam maya..kalo wat kt luar alam maya kompem kna gelak,…heheh.
      x cuti lg….lg less thn 1month nk exam…then cutiii…kitorg jaulah ke france =)
      frust rr x dpt g badar 313

  7. mujahidah Says:

    salam…ana memang kagum ngan bakat ant..syok baca post ant beserta kartun2..keep it on menconteng2.

  8. [waney] Says:

    sampai juge sy ke belog ini stlh di promote kak ayu.ngehehe~ :))

  9. cik mus'ab Says:

    Salam kak hikari. Ap kbr iman ? moga sentiasa dlm kemanisan iman ye kak.

    saya pun selalu sgt terhilang barang,

    3 minggu yang lepas… kunci rumah hilang, rasanya hilang kat dalam rumah rasanya.. tapi tu la. sampai sekrang x jumpa. memang kenangan paling indah bila saya x dapat hadirkan diri ke class, plus time tu tgh exam (:/)

    2 minggu yang lepas…. handphone hilang,

    setiap kali pi daurah pula.. bila nak start je daurah.. mula la terhegeh2 cari spek mata . huhu.

    syukur.. sisters sgt penyayang (hehehe) , masih tergiang2 lagi kata2 sorang kakak ni.

    ” dik, lepas ni.. simpan spek tu satu tempat jer k. letak kat tempat yg orang mudah nampak ye.. ”

    “hurm, jaga baik2 spek tu. ”

    ” cari guna mata ya sayang” <– ayat perli ke ape ?? ehehe

    tetiba rasa sedih pulak.

    sebabnya..

    minggu lepas, saya pinjam pendrive sorang kakak ni. saya ingat lokasi saya letak pendrive tu. tapi, bila pergi tgk kat tempat tu.. barang2 saya dah berubah tempat. pendrive tu pulak saya x jumpa. rasa bersalah sangt kat kakak tu. sekrang ni pula.. saya nk kol dia.. tapi, kredit tak de.

    sob.. sob..

    hurm !

    Daei x bleh sedih lama2. kena berusaha lapangkan dada. kena banyak muhasabah diri. 🙂 berusaha mencari solusi. nak berusaha kena tawakal dulu, after that tawakal lagi.

    sungguh ! sedih itu fitrah.. namun segalanya harus disandarkan pada Allah kan kak?

    3:139
    12:86
    9:40

    ——sekarang kena muhasabah diri setiap saat——-


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s