Ini Buku Conteng Hikari ^(^_^)^

the chosen light

Qalam : Tafahum October 13, 2008

Filed under: Uncategorized — hikari2211 @ 11:59 pm

Salam.

Actually dah lama saya lukis yg ni,..lebih kurang setengah tahun yg lalu, selepas merajuk ngn Muthiah. Tapi time tu saya x paham lg apa yg saya lukis sebenarnya,..so ia terbiar tanpa dialog..tapi ari tu tetibe kak aisyah tanya time usrah;

-korang tau tak tafahum tu ape?

-err..salah satu dr rukun usrah kan?

-ha yela..ape dia?

-ermm..saling memahami?..

-ha yela…memahami mcm mana?

-err….memahami..paham antara satu same laen laa..?

-(ish3..korang nih..kena blaja blk rukun usrah ni…)

Seperti biasa, kami gagal memberikan jawapan yg tepat mengikut kehendak skema lembaga peperiksaan…heheh =p

So, apa itu tafahum?

tafahum ialah..

apabila kita sama-sama memahami yang kita sama-sama nak improve diri, nak dekat dengan Allah…

so bile kita tengok sahabat kita buat salah, kita nak cepat2 tegur dia…sebab kita taknak dia makin jauh dari Allah walau 1 mm pun..

dan bile kita buat salah, dan ditegur oleh sahabat kita, kita menerima dengan baik dan berterima kasih padanya,…sebab kita sama2 faham yang sahabat kita tegur kita sebab nak kita sentiasa dekat dengan Allah…

ohhhh..itu rupenye tafahum…

ukhwah is such a beautiful thing… =>

Advertisements
 

9 Responses to “Qalam : Tafahum”

  1. nida' ul-iman Says:

    Salam..

    Jzkk for sharing..

    Hmm saye ingat saye je yg slalu tak dpt memberikan jawapan yg tepat mengikut kehendak skema lembaga peperiksaan..hihi..ade gang! ^_^

  2. aliyah Says:

    alhamdulillah, sgt sweet!~~ (^_-)

  3. lan Says:

    cam nk same je gaya..hehe

  4. hikari2211 Says:

    to nida’
    hehehe samela kite..jawab men tembak2 je..kes3

  5. hikari2211 Says:

    to aliyah
    thanx..Alhamdulillah (^_^)

  6. hikari2211 Says:

    to lan
    hahaha dah tu je gaya yg nor reti lukih…nk lg cantik kne blajo dr yg pakar la…huk3

  7. zarzara Says:

    woaa..mabruk2..sangat chumel..
    sis hikari,boley x sye nak letak katun ni dlm booklet utk program?
    nak mintak izin… =D

  8. Alfi Says:

    mabruk !
    isi dia best !
    keep it up !


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s